Privacy- en cookieverklaring

Laatste update: 3 november 2020

1. Waarom deze privacy- en cookieverklaring?

Woudwijs vindt jouw privacy erg belangrijk. Ik zal jouw gegevens dan ook op een veilige manier verwerken en gebruiken, geheel volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR) van 27 april 2016.

In deze privacy- en cookieverklaring leg ik je uit welke gegevens ik van je verzamel en waarom ik dit doe. Ook kun je in deze verklaring lezen wat jouw rechten met betrekking tot deze verwerking zijn. Voor vragen over je privacy kun je contact opnemen met laura@woudwijs.be 

Door gebruik te maken van deze website en jouw gegevens te verstrekken ga je expliciet akkoord met deze privacyverklaring en de verwerking van je persoonsgegevens. Je accepteert het gebruik van cookies en andere tracking systems.

2. Bedrijfsgegevens

  • Bedrijfsnaam: Woudwijs
  • Ondernemingsnummer: BE 0755.420.558
  • Zakelijk adres: Diestersteenweg 339, 3510 Hasselt (België)
  • Contactpersoon: Laura Bock
  • E-mailadres: laura@woudwijs.be  
  • Website: www.woudwijs.be

3. Welke persoonsgegevens verwerken we?

Woudwijs verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hierbij wordt alleen gevraagd om de meest noodzakelijke gegevens. Je e-mailadres is nodig om je bijvoorbeeld een e-book of uitnodiging voor een online training te kunnen sturen; je voornaam wordt gebruikt om e-mails te personaliseren. 

Welke persoonsgegevens Woudwijs verwerkt, hangt af van de functies die je gebruikt op de website.

3.1 Persoonsgegevens

Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die ik verwerk. Deze lijst is niet limitatief:

  • Voor- en achternaam
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Bedrijfsnaam
  • Adresgegevens bedrijf
  • BTW-nummer
  • IP-adres
  • andere gegevens (bv. uit e-mails of videogesprekken)
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende website heen
  • Bankrekeningnummer
  • Bijbehorende correspondentie

3.2 Waarom worden deze gegevens verwerkt?

Woudwijs verwerkt jouw persoonsgegevens voor een of meer van de volgende doeleinden:

  • het afhandelen van jouw betaling;
  • verzenden van de nieuwsbrief;
  • je kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren; 
  • je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten; 
  • je de mogelijkheid te bieden een account aan te maken;
  • om diensten optimaal uit te voeren; 
  • om van jou een tevreden klant te maken gedurende de overeenkomst;
  • je gebruik kunt maken van alle functies op de website;
  • voor marketingdoeleinden, zoals is toegestaan volgens de wet (en elke mail bevat een uitschrijflink); 
  • om jouw gedrag op de website te analyseren en zo de website te optimaliseren;
  • om het aanbod af te stemmen op jouw voorkeuren; 
  • om een recensie van jou te verwerken en bij jouw toestemming op de website te plaatsen

4. Cookies en externe verwerkers

4.1 Cookies

Wat zijn cookies?

Cookies zijn kleine tekstbestanden die je computer of smartphone opslaat wanneer je een website gebruikt. Ze brengen o.m. informatie over je browsertype, besturingssysteem, geografische locatie en websitebezoek in kaart.

Welke cookies gebruiken we op deze site?

Woudwijs maakt gebruik van noodzakelijk functionele en analytische cookies. Bij je eerste bezoek ben je geïnformeerd over de cookies van Woudwijs en heb je wel/niet toestemming gegeven voor het plaatsen van cookies. Die toestemming is met een cookie opgeslagen, zodat je niet bij elk bezoek een cookiemelding krijgt.

Noodzakelijke functionele cookies

Noodzakelijk functionele cookies zorgen ervoor dat de website goed werkt op alle apparaten en in alle browsers. Deze cookies slaan geen persoonsgegevens op. Ook de cookie die jouw cookietoestemming opslaat, valt in deze categorie. Voor deze cookies is geen toestemming vereist en deze kunnen ook niet uitgeschakeld worden.

Analytische cookies

Deze analyseren je websitebezoek via Google Analytics. Deze cookies zijn anoniem en slaan geen persoonsgegevens van jou op. Zo ziet Woudwijs hoe bezoekers de website gebruiken, wat populaire pagina’s zijn, en langs welk kanaal mensen op de website terechtkomen.

Hoe lang blijven cookies bewaard op mijn apparaat?

Dit hangt af van de soort cookies: sessiecookies blijven aanwezig tot je stopt met browsen. Permanente cookies blijven bewaard tot ze verlopen (bij de meeste 2 jaar) of tot ze verwijderd worden.

Hoe kan je cookies uitschakelen?

Je kan cookies uitschakelen of verwijderen, al zal onze website in dat geval misschien niet optimaal meer werken. Wil je cookies toch uitschakelen of verwijderen? Dit kun je doen via je browserinstellingen. Hier vind je enkele instructies voor verschillende browsers:

4.2 Ingesloten inhoud van andere sites

De website kan ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, etc.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.

Deze sites kunnen:

  • gegevens over je verzamelen
  • cookies gebruiken
  • extra tracking van derde partijen insluiten
  • je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren

4.3 Met wie we jouw gegevens delen

Ik geef jouw persoonsgegevens niet door aan derde partijen zonder toestemming. Tenzij ik daar wettelijk toe verplicht ben of wanneer dit nodig is voor mijn bedrijfsvoering.

Ik deel jouw gegevens met volgende partijen en verwerkers:

  • Hosting van mijn website: Easyhost
  • E-mailmarketing: Mailchimp
  • Andere partijen: Google Meet of Whatsapp (coachings), Google forms (formulieren)

Ik maak gebruik van een formulier op de website voor o.a. volgende zaken:

  • Het aanvragen van weggevers zoals challenges, e-books etc.
  • aanmelden voor mijn interesselijst en/of nieuwsbrief

De ingevulde gegevens worden niet op deze website bewaard. Deze worden verwerkt door een externe gegevensverwerker; zijnde mijn e-mailmarketing systeem Mailchimp of Google. Lees het privacybeleid van Mailchimp of Google.

5. Hoe lang we jouw gegevens bewaren

Afhankelijk van het doeleinde is de bewaartijd verschillend:

  • gegevens die nodig zijn voor facturatie en financiële administratie: 7 jaar
  • gegevens die ik verzamel voor direct marketing: tot wanneer je je uitschrijft
  • contactgegevens om de dienstverlening te kunnen uitvoeren: 12 maanden. Tenzij je verzocht deze te verwijderen of totdat de wettelijke termijn is verlopen
  • technische informatie: 12 maanden. Tenzij je verzocht deze te verwijderen of totdat de wettelijke termijn is verlopen.

6. Welke rechten je hebt over je gegevens

Jij hebt rechten die betrekking hebben op je persoonsgegevens. Het zijn en blijven jouw gegevens.

  • Inzage en rechtzetting :Je beschikt over het recht om alle persoonsgegevens die we van jou hebben verwerkt, in te kijken. Eventueel onjuiste of onvolledige persoonsgegevens kan je laten wijzigen of verwijderen.
  • Bezwaar: je kunt bezwaar maken tegen de verwerking van jouw gegevens.
  • Gegevensoverdracht: Als je je persoonsgegevens wil overdragen naar een andere verwerker, dan bezorgen we jou deze graag in een leesbare vorm.
  • Intrekking: Wanneer ik gegevens heb verwerkt op basis van jouw expliciete toestemming, heb jij het recht deze toestemming in te trekken. Dit kan wel gevolgen hebben voor de diensten die ik je kan leveren.
  • Klacht indienen: als je een klacht hebt over de manier waarop ik met je gegevens omga, kun je mij dat laten weten. Daarnaast kun je contact opnemen met de Privacycommissie.

Als je geautomatiseerde e-mails ontvangt, dan kun je jezelf altijd met één klik uitschrijven.

Wil je één van die rechten inroepen? Stuur dan even een mailtje via laura@woudwijs.be . Ik verwerk je verzoek binnen 30 dagen nadat jij je identiteit hebt bewezen. Wanneer ik niet aan je verzoek kan voldoen, zal ik jou laten weten waarom ik jouw verzoek afwijs. Zo kunnen gegevens waar een wettelijke bewaartermijn geldt, niet verwijderd worden tot deze termijn is verstreken.

7. Hoe beveiligen we jouw bezoek en gegevens?

Deze website wordt beveiligd op 3 niveaus:

  • Regelmatige automatische updates dichten eventuele softwarelekken en verbeteren de beveiliging van deze site.
  • SSL beveiligt jouw verbinding met deze site zodat je gegevens niet kunnen worden onderschept door hackers.
  • De firewall filtert alle verkeer naar deze site en voorkomt zo malware en hacking. Vergelijk het met de virusscanner op je PC.

Wijzigbaarheid van deze privacyverklaring

Deze verklaring is van toepassing vanaf 3 november 2020.

Het kan zijn dat ik mijn privacyverklaring moet wijzigen, bijvoorbeeld omdat ik een andere werkwijze ben gaan hanteren. Ik zal de nieuwe privacyverklaring altijd op mijn website publiceren. Raadpleeg deze daarom regelmatig.