Agenda

Bekijk de opkomende activiteiten en schrijf je in via de knoppen

Mindful wandelen in de natuur

Buiten bewust zijn

Start: Donderdag 28 maart 2023 – 9u30-11u30

5-delige reeks waarbij elke wandeling in het teken staat van een natuurelement.

Wanneer stress, angst, depressie of burn-out onze balans verstoren, ervaren we vaak vermoeidheid en lusteloosheid. Ontdek de revitaliserende kracht van mindfulness in de natuur tijdens onze reactiveringstraining.

Onder leiding van een klinisch psycholoog en maatschappelijk assistent wandel je in kleine groepen, waarbij gebruik wordt gemaakt van evidence-based technieken. Dit unieke programma is ontworpen om niet alleen mentaal welzijn te bevorderen, maar ook om actief stappen te zetten naar hernieuwde energie en veerkracht.

De wandelingen gaan door in en rond Hasselt in samenwerking met groepspraktijk Diathe. 

Ademhalings- en relaxatietraining

Samen op weg naar ontspanning & herstel

Start:

  • Vrijdag 19 april 2024 – 13u30 tot 15u00
  • of Donderdag 25 april 2024 – 10u30 tot 12u

6-delige reeks waarbij we telkens stilstaan bij een ander thema (loslaten, overprikkeling, slaap …)

Ontdek de positieve impact van ademhaling en relaxatie wanneer je te maken hebt met stress, burn-out, angst, …. In deze training maak je kennis met een uitgebreid scala aan evidence-based technieken, waaronder ademhaling, meditatie, mindfulness en meer.

Je leert deze technieken direct toepassen in je dagelijks leven voor langdurige ontspanning. Hierdoor ontstaat een gevoel van meer rust en balans in jouw leven. Ervaar zelf de kracht van deze effectieve benaderingen op jouw welzijn.

In samenwerking met groepspraktijk Diathe. 

That’s my tribe wandeling

Het geheime leven van bomen

24 mei 2024, 13:00 – 15:30 (Genk)

In deze speciale editie staan bomen centraal. We duiken in de wondere wereld van deze groene reuzen; wat maakt hen zo bijzonder? En wat kunnen we van hen leren?

Dankzij ervaringsgerichte zintuiglijke oefeningen, weetjes en poëzie leren we deze bomen op een bijzondere manier kennen en bewonderen.

Deze wandeling geef ik samen met Mycelium en is een onderdeel van het that’s my tribe jaartraject waar je ook eens kan komen proeven van deze bijzondere reis.

Veerkrachttraining om ongezonde stress te voorkomen

Je stress de baas

Het lijkt erop dat stress en burn-out onoverkomelijk zijn en dat het ingebakken zit in ons leven en in onze job. Niets is minder waar: we hebben steeds de keuze hoe we hiermee omgaan. Want als je stress op een andere manier kan benaderen, verandert ook de impact ervan op jezelf; jouw gedrag, gedachten en gevoelens. Door positief om te gaan met stress voel je je terug relaxed en blijf je in balans, ook op drukke (werk)dagen.

Je krijgt evidence-based technieken zoals ademhalingstechnieken, … aangereikt die je kan integreren in jouw dagelijks (werk)leven. We gaan dieper in op voeding, sport (beweging), creatieve technieken/muziek en je slaap en je krijgt ook heel wat praktische tips in op komen voor jezelf met respect voor de ander.

In samenwerking met groepspraktijk Diathe.