In het onderwijs wordt er vaak bewust gekozen voor gecombineerd lesgeven of blended learning. Maar met al die digitale tools zie je door het bos de bomen niet meer.
Welke tool gebruik je nu best en voor wat? Wat zijn nu de beste tools? Hoe kies je nu de juiste voor jou? Hoe zorg je ervoor dat het gebruik van deze tools net bijdraagt aan het bereiken van je (les)doelen? 

Tijdens de sessie ‘digitale tools slim inzetten in je les’ neem ik je mee in dit oerwoud. Samen ontdekken we wat het best werkt voor jou en je lerenden. Je krijgt een stap voor stap uitleg welke meest gebruikte tools je kan inzetten en hoe deze precies werken. Ik geef je heel wat praktische tips en voorbeelden.

  • 1 sessie van 3 uur

  • Maximum aantal deelnemers per workshop: 30

  • Prijs op aanvraag

  • Online

Na deze workshop …

  • ken je de meest gebruikte digitale tools
  • heb je inzicht in het ‘raamwerk digitale didactiek’
  • kan je de ‘beslisboom digitale didactiek’ hanteren om digitale tools didactisch te kiezen
  • ben je geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan met digitale tools in je les of opleiding

Over mij

In 2010 startte ik mijn loopbaan in het onderwijs. De laatste 3,5 jaar werkte ik bij de Pedagogische begeleidingsdienst van het GO! als pedagogisch begeleider/competentiebegeleider. Tijdens deze periode zette ik mijn technische en didactische know-how in om collega’s te versterken in online en hybride leren. Ik was een pionier in het ontwikkelen en geven van online/blended professionliseringsinitatieven op maat.  In deze opleidingstrajecten werkte ik volgens het ‘flipped classroom’ model en integreerde ik steevast de principes van UDL (Universal Design for Learning) om diversiteit te waarderen en benutten. Ik ondersteunde ook het thema leerlingenbegeleiding door het maken van de online cursussen e-LLB en e-SOB. Daarnaast gaf ik interne opleidingen en coaching rond digitale didactiek.

Sinds september 2021 ga ik volledig voor mijn eigen bedrijf en bied ik workshops op maat aan.